Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

karlijnroozendaal

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Karlijn via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 25-06-2014 Bezoek (0)
  • 02-06-2014 English Heritage (0)
  • 24-05-2014 Mijn hele week (0)
  • 15-05-2014 Tijd vliegt (1)
  • 06-05-2014 De eerste week (0)

Statistieken

Dit dagboek is 1612 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag De reis

Toon op kaart

29 april 2014 | Door: Karlijn

Aantal keer bekeken 241   Aantal reacties 2   Rotherham, Verenigd Koninkrijk
a A

De reis

Vanochtend om 7 uur van huis vertrokken. Tsjonge het is dan echt zo ver!Op Schiphol heb ik afscheid genomen van mijn ouders en mijn reisgroep begroet. We hoefden gelukkig niet lang te wachten en we konden zo het vliegtuig in.
Ondanks dat ik al vaker gevlogen heb vind ik het toch elke keer weer leuk/spannend. Ik vind het mooi om te zien hoe zo'n groot ding de lucht in gaat. Het bewolkt was op de grond maar daardoor konden we boven het wolkendek juist genieten van een prachtige lichte witte omgeving!
We waren net op gestegen en we hadden nog maar net een vliegtuigsnackje achter onze kiezen toen we alweer begonnen te dalen. Ik heb niet eens de tijd gehad om me te vervelen!
Na het vliegen moesten we een wandelingetje maken om een maandkaart voor de bus te kopen en hierna gelijk door naar de trein. In de trein konden we genieten van het afwisselende landschap. Stad en natuur, heuvels en bloemenvelden (ja die hebben ze hier blijkbaar ook), arme wijken en idyllische huizen, typische stenen muurtjes en schapen. We hebben veel gezien. Maar na anderhalf uur treinreizen was iedereen wel een beetje gaar, hongerig, dorstig en op zoek naar een toilet.
Toen we aankwamen in Meadowhall moesten we met onze koffers door een druk overdekt winkelcentrum op zoek naar de telefoonwinkel die ons zou helpen onbeperkt internet op onze telefoons. Daarna weer verder sjouwen naar de taxistandplaats.En daar stond een prachtige ruime rode taxi voor ons klaar!
Om kwart voor 3 kwamen we dan eindelijk aan bij de Full-life church. Ons verblijf voor de komende 10 weken. Het valt ons op hoe vriendelijk iedereen is en de mensen van de church maken echt dat we ons welkom voelen.
We hebben in een uur tijd onze koffers leeg geruimd en alles ingedeeld in onze slaapkamer zodat we nu een goed geordende en nette slaapkamer hebben. Mijn kamergenoot Liselotte en ik vragen ons af hoe lang dat zo blijft, maar een goede start is het halve werk zullen we maar zeggen.
Vanavond hebben we voor 5 pond een volledige maaltijd en een wijntje gekocht in een Pub. Hierna hebben we alvast wat boodschapjes gedaan voor de komende dag(en).
We hebben het gezellig volgens mij gaan dit 10 top weken worden!!!

Veel liefs uit Rotherham,
Karlijn

Reageren
« Volgende bericht

Reacties (2)

29 april 2014 23:25 | Door: Nelly Sluis

Hallo, Karlijn,

Dat is snel zo'n reisverslag al op de eerste dag. Het klinkt allemaal heel goed. Engeland is een mooi land en vooral de pubs hebben echt iets aparts, vaak zijn ze oud, gezellig en de meeste pubmeals zijn lekker. Toevallig vertrek ik as. zaterdag voor een aantal dagen, onverwachts, naar Engeland. Samen met mijn jongste broer en een bevriend echtpaar, de reden een crematie. Maar we plakken er een paar dagen achteraan om nog even van Engeland te genieten. Wij gaan met de auto en door de Kanaal tunnel eindebestemming St. Albans. Ik ben er al meerdere keren geweest. Karlijn nog een hele fijne tijd en ik lees misschien nog wel een keer wat van je. Groetjes, Nelly

1 mei 2014 22:03 | Door: Tini Roozendaal

Hallo Karlijn,

Mooi om je verslag van de 1e (reis-)dag te lezen. We hopen dat je deze dagen ook leuke dingen hebt meegemaakt. Met oom Boud gaat het verder goed en Ina mag mogelijk al de 2e week juni in haar nieuwe huis. We horen wel weer van je. Groetjes papa en mama.